aplicare folie protectie pe capota 3M Scotchgard PRO

Adevărul despre foliile de protecție vopsea - Partea 1

11/09/2019 0 Comentarii

Când vine vorba de protejarea vopselei unei mașini, există o mulțime de moduri de a o face.

Unul dintre cei mai noi technologii de îngrijire a mașinilor este filmul de protecție auto (PPF). Aplicat de specialiști în detailing auto sau în colantarea autoturismelor, acest film sau polimer subțire din poliuretan acționează ca o piele care ajută la protejarea în primul rând a vopselei de ciobiturile de piatră și zgârieturi, dar și de expunerea la UV, depuneri minerale, ploi acide și multe altele.

Cu toate acestea, ca oricare dintre cele mai „recente și mai tari produse“ de îngrijire auto, există o mulțime de informații inexacte despre Folie de protectie vopsea - unele adevărate; altele oarecum exagerate.

Așadar, să le luăm pe rând.

 

Știați că folia de protecție pentru vopsea de astăzi a fost dezvoltat inițial pentru aplicații militare care datează din războiul din Vietnam?

În anii '60, Departamentul Apărării din SUA a întâmpinat probleme cu palele rotorului elicopterului și alte echipamente militare sensibile care fiind deteriorate de resturi sau de nisip.

Acest lucru i-a inspirat să contacteze corporația 3M pentru a dezvolta un strat protector transparent și ușor.

Soluția lor a fost, dezvoltarea unei folii de protecție din poliuretan (sau denumit în mod obișnuit banda de elicopter). Prima sa aplicație a fost una comercială, deci nu a fost destinată cu adevărat să „strălucească”. De fapt, primele versiuni au fost incredibil de „urâte” - cu o transparență scăzută.

Dar au făcut o treabă excepțională de a proteja oriunde a fost aplicat. A fost excelent pentru protejarea suprafeșelor de ciobituri de piatră, raze UV și uzură generală.

Folia de protecție vopsea auto a evoluat într-o peliculă de uretan termoplastic de înaltă calitate, care este aplicată pe suprafețele vopsite ale unei mașini noi sau folosite. Folia de protecție a vopselei auto este disponibilă în mai multe culori sau într-o versiune optic clar, și grosimi diferite.

Pelicula limpede de uretan este foarte rezistentă la contaminanții acide și la coroziune, oferind protecție împotriva insectelor, excremente de păsări, ploi acide și multe altele. Materialul unic îl ajută, de asemenea, să reducă oxidarea din cauza expunerii excesive la soare sau la lumina UV.

Stratul superior al foliei PPF este alcătuit dintr-o substanță polimerică elastomerică care ajută materialul să-și păstreze o formă naturală după ce a fost întins sau aplicat. Această caracteristică permite foliei de protecție să se „vindece” când apar zgârieturi ușoare. De asemenea, reduce la minimum urmele tip nologramă - ceea ce îl face un produs de protecție uimitor de clară.

Stratul superior al foliei de protecție PPF este alcătuit dintr-o substanță polimerică elastomerică care ajută materialul să-și păstreze o formă naturală după ce a fost întins sau aplicat. Se potrivește perfect pe stratul transparent de vopsea și este practic invizibil.

Această caracteristică permite foliei de  protecție PPF să se „vindece” când apar zgârieturi ușoare.